HTML

Hajóroncsok

Merülhető hajóroncsok a világ különböző tájain. Gyere el egy virtuális búvárkalandra!!!

Friss topikok

119. Siebel Ferry - Horvátország

2016.08.22. 23:01 booware

 siebel1.jpg

Régóta bántott a tudat, hogy már jó ideje nem született új bejegyzés, így – igaz, eléggé komótosan – rászántam magam, hogy egy újabb virtuális kalandra indulva bemutassak megint egy roncsot. A mai célpontot kedves barátom és kollégám ajánlotta figyelmembe, aki elmesélte, hogy egy hajókirándulás során elvitték egy öbölbe őket, ahol egy hajóroncs felett úszkáltak. A mai úti cél a Siebel Ferry roncsa Zavratnica öbölben.

1 komment

Címkék: Horvátország

118. Sweepstakes - Kanada

2015.12.25. 17:40 booware

sweepstakes1_1.jpg
A mai poszt alanyáról nem mondható el, hogy a világ leghíresebb hajóinak körébe tartozott volna, illetve egyáltalán bármilyen okból hírnévre tett szert életében, ezzel szemben Észak-Amerika jelenleg egyik leglátványosabb és legtöbbet fényképezett nevezetességévé vált az évek során. Hogy mi kellett ehhez? Sekély és kristálytiszta víz, egyben maradt törzs és gyönyörű környezet. Nézzük meg közösen a Sweepstakes roncsát a Huron tóban, Kanadában.

4 komment

Címkék: Kanada

117. Lesleen M. - Saint Lucia

2015.04.06. 20:28 booware

lesleen6.jpgMintegy 300 km-re délre az előző posztban tárgyalt MV Bianca C.-től egy újabb pompás hajóroncs vár ránk a karibi térség kellemes vízében. A Saint Lucia-i roncs teljesen ideális célpont, nem kell hozzá több száz merüléses tapasztalat, száraz ruha, bonyolult terv, csak pénz, abból viszont rengeteg. Nézzünk hát körbe a Lesleen M. csodaszép roncsánál.

1 komment

Címkék: Saint Lucia

116. MV Bianca C. - Grenada

2014.12.17. 20:17 booware

bianca1_1.jpg
Ebben a téli, hűvös, trutyis időben úgy gondoltam, hogy jó lenne ismét melegebb vizekre evezni, így a mai utazásunk egy karibi kis sziget dél-nyugati csücskéhez vezet. Grenada bővelkedik mindenben, amire mi innen mindig is vágytunk: kellemes időjárás, gyönyörű tenger, boldog emberek és persze rengeteg merülhető roncs… Most körbejárjuk az apró sziget hatalmas nevezetességét, a 181 méter hosszú utasszállító, az MV Bianca C. roncsát.

Szólj hozzá!

Címkék: Grenada

115. TCSG-117 - Side, Törökország

2014.09.15. 22:24 booware

TCSG-9.jpgA mai poszt eléggé rendhagyó, most nem csak egy hajóroncsot szeretnék bemutatni, inkább egy teljes búvárkalandot mesélek el, hogy ha valaki arra téved, legyenek pontos információi. Szerencsére azért ezen kirándulás alkalmával sem maradunk hajóroncs nélkül, mert pár kép segítségével körbejárjuk a török parti őrség egykori naszádját, a TCSG-117 (Türkiye Cumhuriyet Sea Guard) hajóroncsát.

Szólj hozzá!

Címkék: Törökország

114. SS Carola - Montenegró

2014.06.25. 22:41 booware

Carola12.jpgMivel (állítólag) itt a nyár, ezúton szeretnék a hajóroncsok szerelmeseinek egy újabb, viszonylag könnyen elérhető úti célt javasolni. A mai célpont egy háborús „veterán”, amely bőven kivette a részét az első világháború hadi cselekedeteiből, sőt mi több, ennek is lett áldozata közel 100 éve. Lássuk hát „életében” és a tragédiájában is több szállal is hozzánk kötődő gőzhajó, a Carola roncsát. 

2 komment

Címkék: Montenegró

113. P29 - Málta

2014.03.26. 21:21 booware

P29-2.jpgJelen poszt alkalmával visszatérünk a Földközi tenger középső régiójába és újra megtekintünk egyet a remek máltai hajóroncsok közül. A Kelet-német eredetű járőr Málta legújabb roncsainak egyiket, amiért máris rajong a víz alatti kalandokat (is) preferáló turisták nagy része, ami abból is látszik, hogy rengeteg helyen lehet találkozni vele a neten. Nézzük meg a P29 nevű csodálatos roncsot.

1 komment

Címkék: Málta

112. El Mina - Egyiptom

2014.02.18. 22:13 booware

elMina1.jpgTérjünk vissza egy röpke látogatás erejéig a csodás Vörös-tengerhez, ezen belül Egyiptom egyik kedvelt nyaralóhelyéhez, Hurghada településéhez. Jelen roncs meglátogatásához nem kell sokat utazni, lévén az őt elpusztító találatot a kikötőhöz közel, kb. 150 méterre horgonyon pihenve kapta a híres egyiptomi-izraeli 6 napos háború legelső napján. Fedezzük fel az El Mina roncsát.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyiptom

111. Kinghorn - Kanada

2014.02.11. 21:32 booware

Kinghorn1.jpgKanada szerencsés országnak mondható, legalábbis hajóroncsok területén biztosan. Ezer kilométernyi part, ahol mind az óceánt, mind hatalmas tavakat átszelő hajóútvonalakon sok-sok hajó járt szerencsétlenül. Ezek közül számos roncs sekélyebb vizekben nyugszik, így – szerencse a szerencsétlenségben – kíváncsi búvárok is könnyen „újra felfedezhetik”. Egy ilyen történelmi emlékmű az 1800-as évek végén elsüllyedt Kinghorn is.

Szólj hozzá!

Címkék: Kanada

110. Liban - Franciaország

2014.01.31. 23:26 booware

LIBAN4.jpgFranciaország hosszú partszakaszai bővelkednek könnyen merülhető hajóroncsokban, mivel ezen régió is az intenzív kereskedő, illetve háborús övezetek közé tartozik. Mai célpontunk ezzel szemben egy fatális baleset következtében kerül a tenger mélyére, mely során sajnos 100 ember vesztette életét. Nézzük meg a több mint száz éve Marseille közelében nyugvó Liban hajó roncsát.

2 komment

Címkék: Franciaország